Doktor Blund

Doktor Blund

Dela

Välkommen! Det är jag som är Doktor Blund, eller Anders Sillén som jag egentligen heter. Jag arbetar som överläkare på Universitetssjukhuset i Linköping. Tidigare har jag bland annat jobbat i Nya Zeel...

Visa mer

Välkommen! Det är jag som är Doktor Blund, eller Anders Sillén som jag egentligen heter. Jag arbetar som överläkare på Universitetssjukhuset i Linköping. Tidigare har jag bland annat jobbat i Nya Zeeland och Abu Dhabi. Detta är en podd/blogg som kommer att handla om saker jag är intresserad av. Mest blir det anestesi och intensivvård, men det kan också bli en del mer perifera ämnen. Utbildning är också något jag brinner för, så det lär bli ett återkommande tema. Varför? Det här gör jag för min egen skull. Jag kände att behövde någonstans att samla mina tankar och funderingar.  Med inspiration av alla utmärkta medicinska poddar och bloggar som jag följer, tänkte jag göra ett eget försök. Om någon annan skulle ha glädje av det jag samlar här, vore det förstås jätteroligt. Nivån kommer förmodligen att passa den som håller på att lära sig hur man tar hand om de svårast sjuka patienterna. En del av materialet är gamla föreläsningar som jag dammat av, annat är egna tankar och funderingar - ungefär sådant som diskuteras på ronden eller i fikarummet.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Anders Sillén. Innehållet i podden är skapat av Anders Sillén och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.