Finnjävlarpodden
Finnjävlarpodden #17 "Svenska dagstidningar recenserar inte oss"
Avsnitt

Finnjävlarpodden #17 "Svenska dagstidningar recenserar inte oss"

Hur mår den sverigefinska teatern? Vad är och för vem finns sverigefinsk teater? Kristian Borg och Victoria Rixer träffar teaterchefen Jukka Korpi för att få svar på sina frågor.

Välkommen till den tredje säsongen av Finnjävlarpodden. I denna säsong vill Kristian Borg och Victoria Rixer undersöka den sverigefinska kulturverkligheten utifrån olika teman. I första avsnittet står teatern i fokus.

Vi har bra med publik, vi har bra biljettförsäljningssiffror, vi expanderar hela tiden men vi är inga mediakändisar. DN och SvD skriver inte om oss. Vi får inga pluspoäng för att vi är en minoritetsteater, det finns inget intresse. Det är den enda pusselbiten som fattas.

Jukka Korpi, teaterchef på Uusi Teatteri

Jukka Korpi är chef på Uusi Teatteri i Stockholm, landets enda professionella sverigefinska barn- och ungdomsteater. Jukka kom till Sverige som 20-åring från Österbotten. Sedan 2012 är han teaterchef. Hur ser han på den sverigefinska teaterns ursprung, uppdrag och möjligheter?

Programledare: Kristian Borg och Victoria Rixer

Producent: Erkki Kuronen [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.