PODDEN - en karriärresa inom offentlig sektor

PODDEN - en karriärresa inom offentlig sektor

Välkomna till PODDEN – en karriärresa inom offentlig sektor. I PODDEN intervjuar vi inspirerande personer vars karriärer på olika sätt gör skillnad för samhället.

Fram till år 2025 kommer över en halv miljon människor inom offentlig sektor att gå i pension, vilket innebär att behovet av att attrahera högskolestudenter till dessa jobb är stort. Att det redan idag är stor brist på exempelvis lärare och sjuksköterskor är ingen hemlighet, men det finns även ett ökat behov av exempelvis ingenjörer, ekonomer, jurister och många andra arbetsgrupper som inte söker sig till offentlig sektor i första hand.

Vi på Framtidsverket arbetar med just denna fråga - att nyansera jobben inom offentlig sektor. Vår vision är att högskolestudenter ska se offentlig sektor som ett självklart karriärval. Därför gör vi PODDEN, för att visa upp inspirerande personer och deras karriärresor inom offentlig sektor.

PODDEN ges ut av Framtidsverket.

Antal avsnitt: 10

Senaste avsnittet:

En podcast av: PODDEN

Webb:

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör PODDEN. Innehållet i podden är skapat av PODDEN och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.