D-dagen den 6 juni 1944

D-dagen den 6 juni 1944

Dela

D-dagen den 6 juni 1944 är en av de mest avgörande dagarna under andra världskriget. Sett till hur världen sett ut efter kriget stod mycket på spel för de unga män som från flygplan eller landstigning...

Visa mer

D-dagen den 6 juni 1944 är en av de mest avgörande dagarna under andra världskriget. Sett till hur världen sett ut efter kriget stod mycket på spel för de unga män som från flygplan eller landstigningsbåtar invaderade Hitlers Atlantvall. Detta är en unik podcastserie på 30 avsnitt som går på djupet om vad som hände före och under denna dagarnas dag och nätternas natt. Niklas Kristoffersson har läst och studerat händelserna i Normandie sommaren 1944 i snart fyrtio år och med denna poddserie och tillhörande sajt, www.d-dagen.com, uppfyller han löftet till sig själv att inte bara läsa om d-dagen utan också skriva om den.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Niklas Kristoffersson. Innehållet i podden är skapat av Niklas Kristoffersson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.