I detta avsnitt granskar vi paleokostens historia och hur samtida intressen vill ändra vår syn på den. Vi utgår från diskussioner i media och ett avsnitt av SVT:s "Vetenskapens värld". Vi utforskar betydelsen av en övervägande animalisk kost, fettets värde i en tid med begränsad tillgång på kolhydrater, och hur matlagningen påverkade vår evolution. Vi diskuterar intressanta fynd om brödbakning under stenåldern, inklusive Natufiernas användning av rotknölar och vilda spannmål,

Avsnittet belyser också hur stenålderskosten jämför sig med moderna dieter i kliniska studier, och varför en kost rik på animaliska produkter är så fördelaktig för vår hälsa.

Glöm inte att hålla kontakten med oss! Vi vill gärna att du följer med i våra uppdateringar, engagerar dig i vårt community och utforskar våra kurser. Här är våra kanaler och erbjudanden:

Nyhetsbrev: För de senaste uppdateringarna och tillgång till innehåll som bara delas med prenumeranter, gå till Paleotekets nyhetsbrev.

Följ oss på sociala medier för ytterligare tips och insikter: Facebook | Instagram

Utforska våra erbjudanden:

  • Onlinekurser: Kursstart 3:e maj "Maghälsa på djupet - för dig med IBS och SIBO". Starta din resa mot bättre hälsa. Läs om våra onlinekurser här.
  • Medlemskap: Anslut till Hälsodetektivernas community för tillgång till exklusiva rabatter och resurser. Mer information finns här.
  • Böcker: Djupdyk i våra böcker för en fördjupad förståelse av hälsa och välmående. Upptäck vårt sortiment här.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på färden mot ett hälsosammare liv!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Innehållet i podden är skapat av Karl Hultén och Anna-Maria Norman och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.