Eksem är bland de vanligaste inflammatoriska sjukdomarna som drabbar omkring 20 procent av alla barn i Sverige. Under livet får de flesta av oss olika inflammatoriska hudsymtom men kan de ha något med kosten att göra?

I det senaste avsnittet av podden berättar vi om en fascinerande återupptäckt av forskning från 70-talet. I artiklen med samma namn kan du okcså läsa mer om studierna vi talar om i podden. Vi dyker djupt in i såväl historisk som ny forskning och presenterar övertygande bevis för sambandet mellan kost och hudhälsa. Från fallrapporter i början av 1900-talet till dagens vetenskapliga studier. Vi redovisar hur eliminering av vissa livsmedel och övergång till en mer ursprunglig kost kan ha en betydande påverkan på eksem och andra hudåkommor.

Läs också artikeln här för att utforska den fascinerande kopplingen mellan matintolerans och hudhälsa, och lär dig mer om tidiga studier på en köttbaserad kost som skulle kunna minska symtomen av eksem atopisk dermatit: Kan eksem förbättras av kostförändring?

Missa inte våra böcker på bokrean!

Samtliga våra böcker är just nu på bokrea fram till 26 mars! Ta chansen att köpa en värdefull present till någon närstående eller komplettera ditt eget hälsobibiliotek. Vårt utbud innehåller allt från grundläggande introduktioner genom recept till avancerade guider, alla skrivna för att stödja dig på din resa mot bättre hälsa.

Besök vår hemsida innan årets rea är över: Paleotekets bokrea

Tack för att du läser, och glöm inte att dela denna information med vänner och familj som kan ha nytta av den. Tillsammans kan vi sprida kunskap om hur kost och livsstilsförändringar kan göra en stor skillnad för vår hälsa.

Håll kontakten med oss! Vi vill gärna inspirera och hjälpa dig till ett bättre och hälsosammare liv. Ett enkelt sätt att göra det är att följa våra uppdateringar, gå med i hälsodetektiverna eller gå en av våra fördjupningskurser. Här är våra kanaler och erbjudanden:

Nyhetsbrev: För de senaste uppdateringarna och tillgång till innehåll som bara delas med prenumeranter, gå till Paleotekets nyhetsbrev.

Följ oss på sociala medier för ytterligare tips och insikter: Facebook | Instagram

Utforska våra erbjudanden:

  • Medlemskap: Anslut till Hälsodetektivernas community för tillgång till exklusiva rabatter och resurser. Mer information finns här.
  • Onlinekurser: Denna vår erbjuder vi kurser som "AIP Masterclass - 8 veckor till din individanpassade kost" och "Maghälsa på djupet - för dig med IBS och SIBO". Starta din resa mot bättre hälsa här.
  • Böcker: Våra böcker ger dig en fördjupad förståelse av hälsa och välmående. Upptäck vårt sortiment här.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på färden mot ett hälsosammare liv!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Innehållet i podden är skapat av Karl Hultén och Anna-Maria Norman och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.