I det här avsnittet träffar vi följaren Victor Schack som är tävlingskock och en av grundarna till restaurang Kalcium på Österlen. Det blir ett samtal om ekonomi i restaurangbranschen, dricks, misstag vi dödliga gör i köket och en massa småtips.
Victor tog kontakt med oss förra året för att tacka och berätta om sin resa - från att ha jobbat på olika krogar runt om i Skåne, tävlat i både VM och OS med gott resultat, sparat på LYSA till att öppnat sin egen restaurang på Österlen. Därför tänkte vi att även du ska få bli lite inspirerad av Victor.
Vi pratar om bland annat om:
Hur man startar restaurang med små medel och stora drömmar – och varför man alltid ska “sälja skinnet innan björnen är skjuten”
Vad fine dining egentligen betyder – och hur det kan vara både ambitiöst och inkluderande utan att bli pretentiöst
Hur ekonomi fungerar i restaurangvärlden: varför stjärnkrogar ofta går back*, hur man delar dricks rättvist och varför det är svårt att bli rik på krogdrift*
Hur man planerar som en proffskock hemma: förberedelser, termometer, och smarta knep för att laga mat till gäster utan att få panik
Hur man gör restaurangupplevelser bättre för barnfamiljer – t.ex. genom att värma barnets ICA-rätt istället för att ta betalt för något barnet inte äter
Kockens favoritprylar i köket och varför en riktigt bra stekpanna, skärbräda och högtalare (!) gör hela skillnaden
Varför smörgåstårta är godare än man tror, hur man gör risotto barnvänligt – och varför sås alltid är viktigare än man tror
Dessutom pratar vi om vikten av att inte jaga Michelin-stjärnor till varje pris, om hur man kan vara en bra restauranggäst, och varför värdskap och värdighet alltid slår prestige.
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör
Jan och Caroline Bolmeson. Innehållet i podden är skapat av Jan och Caroline Bolmeson och inte av,
eller tillsammans med, Poddtoppen.