THRILLER: En maktkamp inom Kontra ställer frågan på sin spets: hur långt är de beredda att gå för att befria Norge? Maren gör en oväntad upptäckt något som kan förändra hela Norges framtid.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Om dramaserien Kontra

Tänk om Norge aldrig blivit ett självständigt land 1905. Det är nu 2023 och Norge ockuperas ännu av Sverige.

Ett terrordåd sker i det svenska landskapet Västland, samma område som för länge sedan kallades Norge. En aktionsgrupp för Norges befrielse, Kontra, tar på sig attentatet.

Maren, en ung kvinna, tvingas av Säpo att bli infiltratör i Kontra för att avslöja var rörelsens ledare befinner sig och var de tänker slå till härnäst. Allt de vet är att Kontra planerar ett stort attentat, något som kan bli startskottet för att befria Norge från den svenska ockupationen.

Kontra finns tillgänglig för lyssning till och med 20 september 2027.

Kontra

Manus: Niclas Ekström och Jakob Vasell efter en idé av Måns Nilsson och Valle Westesson

Dramaturg: Magnus Lindman

Regi: Jenifer Malmqvist

I rollerna: Maren – Arina Katchinskaia,Åsa– Bahareh Razekh,Kjetil – Georg Devendra Apenes,Kontramannen– Jonas Jacobsen,Kontrakvinnan– Minni Mertens, Hamid– Magnus Schmitz, Steinar – Jan Martin Johnsen, Björn – Mitcho Batalov, Anki– Anna Asp,Lo – Ava Fernanda, Diktuppläsare – Amund Harboe,Tulltjänstemannen – Zeljko Sentrac

Ljuddesign och mix: Mattias Miselli

Producenter: Manal Masri och Drazen Kuljanin

Konstnärligt utvecklingsansvarig: Moa Gammel

Om P3 Serie

P3 Serie produceras av Sveriges Radio Drama och är en av Sveriges största ljuddramapoddar. Podden lanserades 2016 och släpper regelbundet dramaserier för dig som älskar spänning, skräck och krim. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.