Landet
Avsnitt

#184 Framtidens odlingar finns under ytan – svensk tång som mat för hälsa och klimat

Dela

Tång – en råvara som inte bara kan förnya våra matvanor utan också bidra till en friskare planet. Fler svenska tångodlingar växer fram, och forskare, entreprenörer och politiker ser en enorm potential i algbaserade livsmedel för både hälsa och klimat.

I länder som Japan och Korea är tång redan en självklarhet på matbordet, så kan det bli vardagsmat även här? Och vad krävs för att göra havets superfood tillgänglig för alla?

I detta avsnitt av podden medverkar tre personer som alla arbetar med just tångodlingar och tångprodukter, Kajsa Olsson, marknadschef på Nordic Seafarm, Trygve Zierul, medgrundare av KOASTAL och Cajsa Torell, VD för Kobb.

Programledare: Helene Almqvist

Producent: Ingrid Whitelock

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Landet. Innehållet i podden är skapat av Landet och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.