I dagens podd är Kenth Åkerman gäst. Han har tillsammans med Susanne Hydén skrivit boken Tystnadens pris – hur du upptäcker, hanterar och motverkar tystnadskultur.

Ni som följer Sonder vet att vi gärna pratar om vikten av tillit och teamarbete, men i det här avsnittet av podden vill vi ta en titt på den andra sidan – när det saknas tillit och en god kultur. När tystnaden breder ut sig för att ingen vågar opponera sig eller sticka ut hakan av rädsla för vilka konsekvenser det kan få. Kenth ger exempel på hur tystnadskulturen yttrar sig och vilka konsekvenser den får.

Vi brukar sällan varna känsliga lyssnare för våra avsnitt, men i det här fallet är kanske en varning befogad ifall du själv hör till dem som blivit utsatt för mobbning på arbetsplatsen, vilket tyvärr är vanligare än vad vi kanske vill tro. Genom att tala om det och lyfta fram boken Tystnadens pris som finns i bokhandeln hoppas jag att vi kan ge ett litet bidrag till att synliggöra ett fenomen som inte borde finnas på arbetsplatser, men tyvärr finns i både små och stora organisationer.

Här kommer samtalet med Kenth Åkerman.

Tystnadens pris på Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789186439378/tystnadens-pris-hur-du-upptacker-hanterar-och-motverkar-tystnadskultur/

Tystnadens pris på Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/tystnadens-pris-hur-du-upptacker-hanterar-och-motverkar-tystnadskultur-9789186439378

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sonder AB. Innehållet i podden är skapat av Sonder AB och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.