Det är många i som mår psykiskt dåligt och depression, ångest, nedstämdhet är ett stort problem för många. Ungefär en miljon svenskar tar antidepressiva preparat, det är ungefär en av tio. Det finns många olika anledningar till att man kan må dåligt, både fysiska och psykiska. Antidepressiva läkemedel har absolut sin plats, men de kommer inte åt grundorsaken till varför man mår som man mår. 

Grundorsaken varierar såklart från individ till individ, och kan bero på många olika saker allt från låga signalsubstanser som tex serotonin pga stress eller en mage i obalans, men också till obearbetade känslor och rena trauman. Och så påverkar ju det ena också det andra och vice versa! Och idag ska vi fokusera på hur just trauman och obearbetade känslor skapar obalans i kroppens nervsystem och leder till rädslor, oro och fobier som faktiskt kan ta sig rent fysiska uttryck som det där trycket över bröstet eller jobbiga klumpen i magen.

Dagens gäst är Markus Greus som är kanske mest känd som grundare till Optimum Metoden, som bygger på postural terapi och träning för att komma åt grundorsaken till stelhet och kroniska smärtor i kroppen. Men han är även grundare till Optimum Mind som är en metod för att hjälpa personer att hitta tillbaka till mentalt- och känslomässigt välmående.

Markus förklarar på ett lättförståeligt sätt hur känslor kan befästas och sätta sig i kroppen och ger exempel på hur man kan lugna nervsystemet för att bli kvitt dom här irrationella tankarna och rädslorna en gång för alla. Markus ser att den här metoden är mycket effektiv och vill sprida den så att fler kan få hjälp, just med tanke på hur vanligt det är med psykisk ohälsa. 

Du kan läsa mer om Markus och hans metoder här: https://www.optimum-metoden.se

Här kan du göra energibalanseringen som Markus har i sin dagliga rutin för att må bra: https://www.youtube.com/playlist?list=PL31a53PVpPGbumhoERSSwdznku33gAVKN 

För mer inspiration, tävlingar och erbjudanden, gå in på https://www.vitalista.se och anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Acast. Innehållet i podden är skapat av Acast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.