Vi ringer upp Emma Asp som är ordförande i @Patronerna och pratar om polisens förbud mot OH-flaggor i matchens mot Kalmar. På vilket sätt kommer detta påverka supporterkulturen framöver och hur kan vi försöka bryta den polarisering mellan polismakt och supportrar som blir allt mer infekterad.

Vi påbörjar också en diskussion om fotbolls-influencer och vilket ansvar som kommer med att ha en plattform. Hur skiljer man på tyckande, åsikter och rapportering? Har man ett ansvar för vilken framtoning man har på sociala medier och vem man tar emot finansiering ifrån? 

Anna har varit på derby mellan AIK och Hammarby i elitettan och tog ett snack med Klara Kjellberg som är ordförande i supporterföreningen @BlackLadies. Är gratis inträde ett sätt att öka intresset kring damfotbollen eller stjälper det mer än det hjälper?

 

Dessutom snackar vi om att välja glädjen efter matcher, uppdaterar er på Fantasy Allsvenskan och delar ut en tudelad Klackspark.

 

Klackspark är en fotbollspodcast som drivs av kvinnliga supportrar. Vi rapporterar kring Allsvenskan och diskuterar spaningar från läktaren. Redaktionen består av Malin Hägg, Jeanette Rådström och Anna Pierre. Vi nås på [email protected] eller på Twitter och Instagram under @klacksparkpod. Vinjett: @blisk.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Klackspark!. Innehållet i podden är skapat av Klackspark! och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.