Möt Goran Vojnović, född 1980 i Ljubljana, som har kommit att bli en av Europas mest omtalade yngre författare. På Internationell författarscen i samtal med Andreas Norman.

Efter debuten "Blattejävlar!" – som är den mest sålda boken i Slovenien någonsin och som under flera år spelats som teater, filmatiserats och översatts till ett femtontal språk – och romanen "Jugoslavien, mitt hemland" är han nu aktuell med sin mest fängslande berättelse hittills, "Under fikonträdet". Goran Vojnović arbetar under hösten 2019 även med sin tredje långfilm som regissör, en film som berör gränsområdena mellan Italien och Slovenien och migration.

Andreas Norman är författare och fd diplomat med fokus på Östeuropa och Västra Balkan, och har bott och arbetat i bl.a. Bosnien, Makedonien och Litauen. 2013 kom han ut med den hyllade thrillern "En rasande eld" och senare med uppföljaren "De otrogna". Han har även skrivit om sina erfarenheter under tsunamikatastrofen 2004 i den uppmärksammade boken "9,3 på Richterskalan".

I samarbete med Rámus Förlag.

Från 20 november 2019

Jingel: Lucas Brar

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kulturhuset Stadsteatern. Innehållet i podden är skapat av Kulturhuset Stadsteatern och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.