Författarscenen
Avsnitt

Douglas Stuart (Skottland) i samtal med Björn af Kleen

Douglas Stuart romandebuterade med "Shuggie Bain" 2020 och prisades samma år med prestigefyllda Booker Prize. "Shuggie Bain" är den delvis självbiografiska, gripande berättelsen om klass, brustna drömmar och kärleken mellan en son och hans missbrukande mor.

Douglas Stuart är född i Glasgow, Skottland och sedan länge bosatt i New York där han arbetat som kläddesigner. Han utbildade sig vid Royal Academy of Art men började först sent i livet att skriva. "Shuggie Bain" är en storslagen debut, mottagen med kritikerhyllningar från hela världen.

Björn af Kleen är reporter på DN och författare. Han var korrespondent i Washington DC 2017-2020. Boken "Amerikaner" samlar porträtt och reportage från Trumps tid vid makten. I höst utkommer hans debutverk "Jorden de ärvde", om den svenska adelns överlevnadsstrategier, i nyutgåva.

I samarbete med Albert Bonniers Förlag.

Från 23 augusti 2021

Jingel: Lucas Brar

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kulturhuset Stadsteatern. Innehållet i podden är skapat av Kulturhuset Stadsteatern och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.