17 januari 2005. Elektronikkedjan SIBAs VD Fabian Bengtsson lämnar sitt hem i Göteborg. Han dyker inte på sitt jobb som förväntat. Senare på kvällen lyssnar Fabians pappa av sin mobil. Ett brusigt meddelande som gör honom orolig. Allt talar för att Fabian är försvunnen.

Polisen kopplas in och rikslarm går ut. Flertalet inspelade telefonsamtal når pappan. Det rör sig om en kidnappning. En massiv insats sätt in. Engelska polisen Scotland Yard som har stor erfarenhet skickar experter till Sverige för att hjälpa till i gärningsmannaprofileringen.

Dagarna går. Tips kommer in. Inget leder polisen vidare. Då sjösätts en ny strategi som kommer visa sig avgörande för fallet. Vad går strategin ut på?

Stockholmssyndromet blev känt i samband med Norrmalmstorgsdramat 1973 där kidnappningsoffer fattade tycke för sin kidnappare. Är det så att det kan röra sig om det omvända Stockholmssyndromet i fallet med Fabian Bengtsson?

Hasse Aro har pratat med Sven Alhbin, insatschef på polisen och den som ledde arbetet med kidnappningsdramat.

Mail: [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Podplay | Hasse Aro. Innehållet i podden är skapat av Podplay | Hasse Aro och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.