Att ändra sitt utseende, vad betyder det för ens identitet? Om det så handlar om att botoxa bort en bekymmersrynka eller genomgå en omfattande könskorrigering. I sex avsnitt av Känsligt läge utforskar Uje Brandelius vårt förhållningssätt till våra fysiska jag. Vad gör kroppen för själen? Vem blir man av att ha en särskild kropp? Och är det någon skillnad på vem du känner att du är på insidan jämfört med vem du uppfattas att vara på utsidan?

I seriens fjärde del handlar det om att omforma sin kropp med kirurgins hjälp och vad det har för betydelse för vem vi blir i våra egna och andras ögon. Vi möter Klara, 39, som opererat ögonlock, rynkor och bröst. Och Vanessa, 38, som genomgått en könskorrigering och fått en helt ny kropp. Vi hör också om Matilda, 32, som drabbades av bröstcancer och tackade nej till att rekonstruera ett nytt bröst mot sin läkares vilja.

I redaktionen:

Tove Palén  producent  David Rune exekutiv producent  Viktor Bergdahl  slutmix

Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på [email protected]

Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.