”För en hammare är allt en spik”

 

Vilka ska jag rekrytera, hur ska jag prata med kunder och vilka ska jag samarbeta med? I dag är temat: starta byrå, i Kommunikationspodden.  Petronella Barvaeus, en av grundarna till den nystartade growthbyrån Maniola studios är gästen. 

 

Petronella resonerar bland annat om huruvida man som byrårepresentant ska vara specialist eller generalist och vad som anses mest attraktivt hos olika kundsegment.

Ordet generalist klingar kanske inte så härligt, det låter som att man är halvbra på det mesta. Det är en balansgång hela tiden men de flesta bolag har alltid de här utmaningarna, att ena dagen ska du göra ett event och andra dagen ett tidningsomslag. Stora bolag har ju olika partners och byråer de jobbar. Men små och medelstora bolag som vi jobbar med behöver man fortfarande alla saker men man har inte tid och råd att gå till flera olika partners och då kan det vara bra att vända sig till ett enmansband, säger hon.

 

Vad tittar kunder på i valet av byrå, vilka funktioner är de viktigaste när man startar en byrå och hur hittar du de bästa att samarbeta med när du vill dra igång? Alla dessa frågor diskuterar vi i veckans avsnitt av Kommunikationspodden. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör AB Storstad Medieproduktion. Innehållet i podden är skapat av AB Storstad Medieproduktion och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.