Från Fidel Castro till Nobelpristagare - alla har de varit utsatta för mordattentat, och inte med vilka vapen som helst. Ombyggda paraplyer och förgiftade cigaretter, radioaktivt te och dödliga parfymer. Veckans avsnitt av Kommunikationspodden handlar om giftmord.Historien är fylld av mer eller mindre lyckade attentat där kemin varit vapnet. Nu har boken Förgiftad av Ulf Ellervik släppts som tar läsaren med i en lång rad gastkramande morberättelser där kemin spelar en viktig roll.

- Jag började med en bok som heter Ond Kemi och det är kul med den mörka sidan för den är spännande Och jag ville berätta om kemi men då måste man ju hitta ett ämne som folk tycker är intressant, säger Ulf Ellervik som är professor i organisk kemi vid Lunds universitet och författare till boken. Under avsnittet går Ulf igenom några av de mest spektakulära morden och mordförsöken som gjorts med gift som vapen. Och det verkar inte finnas någon hejd på uppfinningsrikedomen genom historien.

Av alla mordförsök du beskrivit, vilket har förvånat dig mest?- Det måste vara det misslyckade attentatet med fentanyl i örat, säger han.

Och vad det handlar om kan du höra i veckans avsnitt av Kommunikationspodden med Max Landergård.  

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör AB Storstad Medieproduktion. Innehållet i podden är skapat av AB Storstad Medieproduktion och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.