*** Det här ett smakprov ur ett Patreon-exklusivt avsnitt, för att lyssna på hela avsnittet gå in på http://patreon.com/sinnessjukt ***

 

I det tvåhundrasjunde avsnittet av podden pratar vi återigen om schizofreni och schizofreniforskning. Gäst är Åsa Konradsson Geuken. Det här är den fjärde och sista delen av intervjun och här berättar Åsa om det nya amerikanska läkemedlet som hon själv kallar den fjärde generationens antipsykotika.

 

Christian frågar vilka forskningsspår inom schizofreniforskningen som Åsa tycker är mest lovande just nu. Åsa får också en expertfråga om genetik och mediciner från genetikforskaren Amir Sariaslan, samt två expertfrågor från seniorprofessor Marie Åsberg. Dessutom berättar hon varför olika former av socialt och praktiskt stöd är så viktigt för människor med schizofreni, samt svarar på alla era lyssnarfrågor som bland annat handlar om varför viss antipsykotika ger övervikt, vad hon tycker om psykiatrireformen och huruvida schizofreni kan självläka med tiden.

 

Om du vill kommentera avsnittet finns både Åsa och Christian på Twitter, där Åsa heter AsaKGeuken och Christian c_dahlstrom. Trevlig lyssning!

 

Hjälp till att hålla merparten av avsnitten gratis och få tillgång till exklusiva avsnitt på: http://patreon.com/sinnessjukt

 

Köp signerade böcker och Beckomberga-printar här: https://vadardepression.se

Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik

Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Christian Dahlström. Innehållet i podden är skapat av Christian Dahlström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.