I det hundrasjuttiofjärde avsnittet av podden pratar vi återigen om psykoterapi, pandemi och utmattning. Gäst är psykiatrikern och professorn Christian Rück. I del tre av fyra av den här intervjun pratar vi om hans egna mentala dippar och hur de har påverkat honom och hans bild av psykisk sjukdom. Han berättar även om sin syn på den dåligt underbyggda tesen att den psykiska ohälsan ökar.

Dessutom pratar vi om de falska larmen kring ökad självmordsfrekvens under pandemin och det faktum att kriser paradoxalt nog kan få somliga av oss att må bättre. Vad beror detta på? Christian får även berätta vad han tycker om psykiatrin och de resurser man får. Har psykiatrin blivit bättre eller sämre? Borde psykiatrin få mer resurser än idag?

Om du vill kommentera avsnittet finns Christian Rück på Twitter där han heter christianruck. Trevlig lyssning!

Hjälp till att hålla merparten av avsnitten gratis och få tillgång till exklusiva avsnitt på: http://patreon.com/sinnessjukt

Köp Christians böcker och tavlor signerade här: https://vadardepression.se

Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik

Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Christian Dahlström. Innehållet i podden är skapat av Christian Dahlström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.