I det hundrasjuttionde avsnittet av podden pratar vi återigen om Sigmund Freud, autism och ADHD. Gäst är journalisten Charlotta Sjöstedt och det här är del 2 av 3 av den här intervjun. I det här avsnittet berättar Charlotta mer om Sigmund Freuds kokainexperiment med vännen och kollegan Ernst von Fleischl-Marxow, och Freuds eget långvariga bruk av kokain.

Hon berättar även om Freuds försvarare i Sverige och om fallet Dora, patienten som egentligen hette Ida Bauer och som var ett av Freuds mest berömda och egendomliga fall, samt om den största klassikern av alla: Sergej Pankejev – Vargmannen. Dessutom pratar vi om Johan Cullbergs bisarra bok ”Dynamisk psykiatri” som var lärobok på psykiatriutbildningar under 80-talet och formade dagens psykiatri i en freudiansk riktning.

I nästa del av intervjun berättar Charlotta mer om striden om utbildningsinriktningen för psykolog- och psykoterapeututbildningar. Om du vill kommentera avsnittet finns Christian på Twitter där han heter c_dahlstrom. Trevlig lyssning!

Hjälp till att hålla podden gratis och få tillgång till Dokument-serien på: http://patreon.com/sinnessjukt

Köp Christians böcker och tavlor signerade här: https://vadardepression.se

Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik

Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Christian Dahlström. Innehållet i podden är skapat av Christian Dahlström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.