I det hundratrettioåttonde avsnittet av podden pratar vi om psykisk ohälsa och machoideal bland elitidrottare. Gäst är Albin Tingsvall, den före detta landslagsspelaren i handboll som spelat i världens bästa handbollslag, och som numera arbetar som skolpsykolog. Albin är aktuell med boken ”Allt jag förlorade på att vinna” (Offside Press) som beskriver hur Albin gick från ungdomsidrottare till landslagsman och SM-guldvinnare med Hammarby, för att sedan tappa intresset för handboll helt.

Det här är del 1 av 3 av intervjun och här berättar han om hur vinnarkulturen och machoidealen inom idrotten ganska tidigt i hans handbollskarriär fick honom att längta bort från barndomsdrömmen som handbollsproffs. Vi pratar även om den mentala påfrestning som elitidrott utgör och hur vanligt psykisk ohälsa är bland elitidrottare i olika sporter.

Nästa del av intervjun finns redan ute, där pratar vi bland annat om den ojämna fördelningen av resurser mellan män och kvinnor i idrottsvärlden och hur tränarna Staffan Olssons och Ljubomir Vranjes ledarstilar skilde sig åt, samt hur elitidrottare numera har börjat öppna upp om psykisk ohälsa.

Hjälp till att hålla podden gratis och få tillgång till Dokument-serien på: http://patreon.com/sinnessjukt

Köp Christians böcker och tavlor signerade här: https://vadardepression.se

Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik

Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Christian Dahlström. Innehållet i podden är skapat av Christian Dahlström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.