Ny vecko-podd från Breakit. Den här veckan häpnar Stefan Lundell över Splay-grundaren Vigor Sörman - som luras. Caroline Englund ilsknar till på Google - som också luras. Towe Boström lurar ingen - hon spanar framåt mot nästa lysande affärsidé: Nätläkare för djur

I veckan höll Facebook en pressträff i Stockholm för att berätta hur det fungerar när bilder och inlägg plockas bort från plattformen.

Allt i transparensens namn. Mark Zuckerberg har nämligen som målsättning att Facebook ska bli ett mer öppet företag, som delar med sig av hur man jobbar. Erik Wisterberg, som gärna skriver om mediejättar som Facebook, menar att all form av transparens är bra, men att en pressträff av det här slaget har målet att få opinonsbildare och journalister att förstå hur svårt det är att att sköta deras plattform. De borde istället lägga kraft och pengar på att lösa problemet genom att anställa mer folk och inte förlita sig på algoritmer, menar Erik.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Breakit. Innehållet i podden är skapat av Breakit och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.