Gamern Lillie Klefelt har hållit på med e-sport sedan hon bara var 4 år gammal och blev introducerad till den världen av sin extrapappa. Snabbt fastnade hon för att spela på PC och har sedan dess hunnit med en hel del, både i den virtuella världen och den verkliga.

Hon är en av grundarna till organisationen Female Legends som arbetar för att fler tjejer och icke binära ska komma in och känna sig trygga i gamingvärlden. Tillsammans med sin medgrundare Liza har hon jobbat stenhårt och vad som började som “en liten Facebookgrupp för gamingtjejer” har expanderat till en stor organisation med miljonstöd.

Dessutom berättar Lillie om den tuffa och rent av otrevliga miljö som e-sportvärlden kan vara ibland. Speciellt mot kvinnor och icke binära. Vi pratar om vad det kan bero på och vad som kan vara förändringens väg mot roligare gaming.

Support till showen http://supporter.acast.com/weareinfluencers.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Linda Hörnfeldt. Innehållet i podden är skapat av Linda Hörnfeldt och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.