Boken heter "Vad gör unga på nätet?" och gäst är Elza Dunkels, författare och Universitetslektor vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap på Umeå Universitet. Se 3 min film från inspelningen här.

Det pratas ofta om hot och risker med att låta barn vara ute på nätet. Men det pratas väldigt lite om att nätvana är en stark motståndskraft mot just hot och risker på nätet. Det finns många röster som debatterar för att begränsa barns skärmtid, men ett motsatt perspektiv är att istället låta barn få en förbättrad nätvana genom mycket skärmtid. Elsa förklarar också varför hon är emot förslaget om porrfilter på skolor. I programmet pratar vi bl.a. om problemet med att begränsa och kontrollera barns användning av nätet. Vi pratar om varför porrfilter på skolor inte kommer att fungera. Och vi pratar om vad vi kan göra för att skydda våra barn från hot och risker på nätet. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.