Boken heter "Pijas Bästa" och gäst är författaren Pija Lindenbaum, en av våra absolut största bilderboksskapare.

Hon har bland annat gjort sig känd för normbrytande berättelser och karaktärer i sina böcker. Men hon har också vunnit mängder av priser och utmärkelser (bl.a. Augustpriset). Och att skriva till barn handlar om så mycket mer än att kunna skriva och illustrera bra historier. För i slutändan handlar om att "bli vald" när barnet går och hämtar en bok från bokhyllan, och gärna bli vald flera gånger om. Hur lyckas man med det?

I programmet pratar vi bl.a. om hur man kan gå till väga för att bygga upp en berättelse. Vi pratar om vilket språk som används för att kommunicera med barn. Och vi pratar om vart man hittar inspiration och idéer för att lyckas skriva bok efter bok, år ut och år in. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.