Boken heter "Framtidens välfärd - Hållbar styrning, organisering och ledning" och gäst är Maria Wolmesjö, författare och forskare på Högskolan Borås.

Välfärden påverkar oss alla och vi möter den i olika faser i livet. När samhället utvecklas och förändras påverkas också förutsättningarna för välfärden. Kraven på framtidens välfärd kommer därför se annorlunda ut än kraven på dagens välfärd. Bl.a. ser vi en växande och friskare befolkning. Vi ser också en växande efterfrågan på personal till många vårdyrken, samtidigt som nya tekniska lösningar är på frammarsch. I den här boken görs analyser och reflektioner utifrån vetenskapliga perspektiv och med teman för en hållbar framtid - med fokus på styrning, organisering och ledarskapande inom välfärden.

I programmet pratar vi bl.a. om på vilket sätt Sveriges förändrade demografi kommer ställa nya krav på framtidens välfärd. Vi pratar om efterfrågan på arbetskraft kontra att ny teknik kommer utföra vissa arbeten. Och vi pratar om nya krav som kommer ställas på organisation och ledning inom framtidens välfärd. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.