Boken heter “Om narcissism” och gäst är Ralph Stenbäcker, psykolog och författare.

Den individualistiska tid vi lever i tycks frambringa alltmer narcissistiska drag hos människor. Att lyfta fram sig själv och sina egna förmågor har exempelvis blivit ett naturligt inslag på sociala medier. Vi lever också i en tid då USAs president, Donald Trump, bockar av alla kriterier för vad som kännetecknar en narcissist. Det kan vara helt normalt för en 3-åring att ha en överdriven övertro på sin egen förmåga, men det blir minst sagt problematiskt när det handlar om världens mäktigaste person. I programmet pratar vi bl.a. om vad som kännetecknar narcissism. Vi pratar om hur narcissistiska drag kan förstärkas eller dämpas. Och vi pratar om vilka faror det innebär när narcissister hamnar på maktpositioner. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.