Boken heter “Psykologiska perspektiv på åldrande och hälsa” och gäst är Mikael Rennemark, författare och senior professor i psykologi.

Människor åldras olika och möter åldrandet på väldigt olika sätt. På individnivå skiljer vi oss kraftigt vilken hälsa vi har när vi blir äldre och hur länge vi lever. Psykologiska studier pekar på att det finns vissa personlighetsdrag som hänger ihop med bättre hälsa och högre livskvalitet när vi åldras. I boken har författarna sammanfattat vad den senaste forskningen säger om åldrande och hälsa ur psykologiska perspektiv. I programmet pratar vi bl.a. om sambandet mellan personlighetsdrag och hälsa. Vi pratar om vad människor som lever länge har gemensamt ur psykologiska perspektiv. Och vi pratar om vad man ska sträva efter ifall man vill leva längre och uppnå högre livskvalitet. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.