Boken heter "Obekväma sanningen om skolan" och gäst är författaren Isak Skogstad. Avsnittet går även att se på youtube här!

Skolan har debatterats friskt de senaste åren och många delar anses fungera dåligt. I den här boken utgår Isak från kognitionsvetenskap (inlärning ur hjärnans perspektiv) och kopplar det till inlärning i skola och klassrum. Vad han anses behövs är bland annat bättre arbetsro, mer katederundervisning och större fokus på kunskap. Betygsinflationen måste stoppas och lärarens roll som auktoritet behöver förstärkas. I programmet pratar vi bl.a. om vilka som är de största problemen i skolan idag. Vi pratar om vad som ligger bakom att vi har hamnat där vi har hamnat. Och vi pratar om vad som behöver göras för att skolan ska utvecklas i rätt riktning. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.