Boken heter "Psykopaten - Verkligheten bortom myten" och gäst är Karolina Sörman, som skrivit den tillsammans med Marianne Kristiansson.

Det finns gott om myter kring psykopater, inte minst formad av storsäljande böcker som "Omgiven av psykopater" eller filmer där begreppet kopplas ihop med galna mördare. Sanningen är att alla mördare inte är psykopater, och alla psykopater är inte mördare. Vi kan alla också bära på psykopatiska drag, som att vara orädd, kylig eller ha hög stresstålighet. Men det är långt ifrån samma sak som att bli klassad som psykopat. Det är dags att reda ut ett något krångligt och komplicerat begrepp! I programmet pratar vi bl.a. om mytbilden kring psykopater. Vi pratar om varför psykopater förr eller senare hamnar på fel bana. Och vi pratar om vilka beteenden och drag som kännetecknar en psykopat. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.