Boken heter "Fötter - Ett nytt perspektiv på kroppen" och gäst är författaren och kroppsterapeuten Pa Sandberg.

Något som skiljer våra fötter från andra kroppsdelar är att vi dagligen paketerar in dem i ganska hårda och skyddande förpackningar (d.v.s. skor). Det här gör vi för att det känns både naturligt och nödvändigt i den kultur vi lever i. Men det finns samband mellan fötter, muskelbelastning, stress och hur vi rör oss. Det finns också starka samband mellan kroppens välmående och hur vi belastar kroppen i alla typer av sammanhang. Hur vi går, hur vi springer och hur avslappnade eller stressade våra muskler är till vardags är avgörande faktorer för hur våra kroppar mår i sin helhet.  

I programmet pratar vi bl.a. om varför fötterna har en påverkan på resten av kroppens välmående. Vi pratar om varför små felbelastningar av muskler kan få stora konsekvenser. Och vi pratar om varför man ska försöka hitta motionsformer där vi inte "stresstränar". Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.