Det råder feststämning i Sverigedemokraterna efter att man först fick budgetförhandla med M och KD och sen se sitt förslag vinna i riksdagen. Nu formerar man sig inför valet 2022.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Sverigedemokraterna firade efter den turbulenta politikonsdagen där deras, M och KD:s budgetförslag antogs av riksdagen, Miljöpartiet lämnade regeringen och Magdalena Andersson lämnade in sin avskedsansökan som nyvald statsminister. Nu samlas partiet i Karlstad för att dra upp riktningen inför valet 2022.

SD vill sitta i regering

Sverigedemokraterna vill sitta i en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna efter en eventuell valseger nästa år. Men Moderaterna har hittills sagt nej till en sådan lösning. En av de mest intressanta frågorna på partiets landsfrågor blir därför det förhandlingsmandat som partiledningen hoppas få stöd för. Vad kommer Sverigedemokraterna kräva för eftergifter för att stödja en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna?

Medverkande: Tomas Ramberg, Katarina Helmerson och Pontus Mattsson

Programledare: Parisa Höglund

Producent: Björn Barr

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.