Elvis Presley är tio år. Han har precis flyttat och börjat i en ny skola. Första skoldagen blev speciell. På väg dit hörde han gospel för första gången i sitt liv.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Dessutom blev han förälskad i Eloise, försökte undvika sina nya mobbare och mötte en speciell pojke: Sam. Och så blev han anmäld till den jättestora talangjakten.

Vill du höra fortsättningen om Elvis och Sam? Del 5 och 6 släpps söndag 13 november.

Om Elvis och Sam

Elvis Presley är tio år och det är i mitten av 1940-talet. Hans familj är fattig och flyttar ofta. Samhället är segregerat. Svarta och vita får inte gå i samma kyrka och svart musik spelas inte på radion. En dag går Elvis förbi en svart kyrka. Han hör gospel för första gången och sugs in i rytmen. Efter det blir sig inget mera likt. 

Berättelsen om Elvis och Sam är en nyskriven serie som bygger på Mårten Melins bok: Mammas lilla prins och handlar om den ikoniska artisten Elvis Presleys uppväxt i det fattiga Mississippi.Det handlar om utanförskap, kärlek, längtan, om att trotsa normer och regler och om en annorlunda vänskap.

Lyssna på Elvis och Sam i Barnradion, söndagar kl 10.45 i P4 eller när du vill i appen Sveriges radio Play. 

Serien är tänkt för ca 9-13 år och uppåt.

Till den här serien finns det en lärarhandledning på sverigesradio.se.

I rollerna

Elvis: Oliver Sjöstedt GroveSam: Anelka Johansson ObliteyEloise: Ada StrandbergJames: Amaru García WallgrenMr Bell: Richard SsewuragiMamma Gladys: Anna LundströmPappa Vernon: Ludvig StynsbergVuxne Elvis: Alexander GroveTom: Hjalmar MyrbergJobbiga typer: Hjalmar Henriksson Königsson och Vilgot Henriksson KönigssonKyrkogårdsvaktmästare: Erik StåhlbergRadiopresentatör och Mr Baines: André Gatu

Produktion

Regi: Mikael BundsenDramatisering: Jenny Bergman och Janne VierthMusik: Andreas SöderströmTeknik- och ljuddesign: Rolf Hilton, Henrik Henriksson och Melekeh Meyer Producent: Anneli AbrahamssonDramaturger: Frida Derwinger och Magnus BergProduktionsassistent: Camilla Van Der Meer Söderberg

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.