Den prisbelönade techentreprenören - Nora Bavey som idag arbetar som riskkapitalist/investerare och partner på Unconventional Ventures med fokus på underrepresenterade grundare är veckans gäst i Karriärpodden. Nora har själv erfarenhet av både globala företag och startups och är grundare av Unitech som har missionen att accelerera inkluderingen i techbranschen och skapa möjligheter för underrepresenterade att bli dagens entreprenörer. 

I avsnittet får vi följa med på hennes resa där hon som barn flydde med sin familj från Iran och hamnade i Sverige där skolgång och de första arbetsplatserna präglade henne mycket. Vi får också ta del av hur hon sedan blev bemött som gravid småbarnsmamma med utländsk bakgrund när hon sökte kapital och hur allt detta gav henne ännu mer driv att verka för inkludering och mångfald, nu i en bransch där riskkapitalet är extremt snedfördelat - bara 1 procent av riskkapitalet inom tech går till startups grundade av kvinnor!

Tack för att du lyssnar och följer Karriärpodden och Women for Leaders

Programledare: Eva Ekedahl, Kontakt [email protected]

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Eva Ekedahl, Women for Leaders. Innehållet i podden är skapat av Eva Ekedahl, Women for Leaders och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.