Artros är ingen dödsdom, det är ett tillstånd och något som vi måste ta hänsyn till under hundens hela liv som vi kan påverka väldigt mycket med små insatser.

Det menar Frida Lundin, som driver Åre HundRehab som är utbildad hundfysioterapeut som förklarar att vi med rätt livsstil och behandling kan se till att hundar med artros får utsättas för mindre smärta och bättre livskvalité. 

Några frågor som jag ställer:Hur ser vi som hundägare att våra hundar har artros och vad beror den på?Hur kan man hjälpa en hund med artros? Vilka skador uppstår vid artros?Vad är höftledsfel? Varför är höftledsfrågan här en avelsfråga?Är artros ärtfligt eller utvecklar hunden och hundägaren artros? ⚫ Finns det mediciner mot artros? Kan man operera hundar för artros? Hur går en steloperation till?

Vill du ha fler avsnitt? Ditt bidrag beskattar jag, jag räknar inte ditt bidrag som en gåva eftersom mitt arbete för att sprida kunskap och information om hund är något jag betraktar som en motprestation. Alla bidrag – stora som små – tas tacksamt emot på Swish:

📲123 267 77 63

Eller bli månadsgivare på Patreon! www.patreon.com/HundpoddenVBV

Om du vill stötta på ett annat sätt så uppskattar jag om du skulle kunna betygssätta och recensera VBV i din poddapp!

📷 Instagram - @HundpoddenVBV 📷 Instagram - @Gurgin ⌨️ Facebook - Hundpodden Vår Bästa Vän

Podden görs av produktionsbolaget Vår Bästa Vän AB och programledare är Gurgîn Bakircioglu. www.gurgin.se

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Gurgîn Bakircioglu. Innehållet i podden är skapat av Gurgîn Bakircioglu och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.