Vi har länge vetat att hunden duktig på att förstå människans ansiktsuttryck, är duktig på att prata med oss och anstränger sig så mycket för att förstå människan. Ofta vill vi att hunden ska förstå vårt människospråk och våra människosignaler, men vad har vi att lära av hundarna? Din hund försöker prata med dig, men pratar du med hunden på hundens vis? Du som vill veta vad din hund säger och hur du kan prata hund, du som vill förstå och läsa hundens språk så att du kan prata med hundar på hundars vis har kommit helt rätt.

I det här avsnittet ställs mina och lyssnarnas frågor till etologen Ingrid Tapper om hur man pratar med hundar på hundars vis men jag har även med en lista på mina observationer av hundens kommunikation för att se om Tapper kan tolka de åt oss.

Några frågor som jag ställer: ⚫ Kan hundspråk skilja sig från storlek, hundtyp, kön eller ålder?  ⚫ Är sakkunniga inom hundspråk överens om hur hundspråket ska tolkas?  ⚫ Hur många språk använder sig hunden av? ⚫ Varför blir det ibland missförstånd mellan hundar? ⚫ Hur många olika saker kan en hund uttrycka genom att morra? Hur hör man skillnad på alla olika typer av morrningar? ⚫ Ska man småprata med sin hund eller är det bättre att man håller sig till att använda tydliga kommandon och signaler?  ⚫ Vad kan det betyda när hunden gör ”tiggetass”?

Vill du ha fler avsnitt? Ditt bidrag beskattar jag, jag räknar inte ditt bidrag som en gåva eftersom mitt arbete för att sprida kunskap och information om hund är något jag betraktar som en motprestation. Alla bidrag – stora som små – tas tacksamt emot på Swish:

📲123 267 77 63

Eller bli månadsgivare på Patreon! www.patreon.com/HundpoddenVBV

Om du vill stötta på ett annat sätt så uppskattar jag om du skulle kunna betygssätta och recensera VBV i din poddapp!

📷 Instagram - @HundpoddenVBV 📷 Instagram - @Gurgin ⌨️ Facebook - Hundpodden Vår Bästa Vän

Podden görs av produktionsbolaget Vår Bästa Vän AB och programledare är Gurgîn Bakircioglu. www.gurgin.se

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Gurgîn Bakircioglu. Innehållet i podden är skapat av Gurgîn Bakircioglu och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.