Vi människor har till stor del glömt av att lyssna till våra hundar. Vi kan inte uppnå en djupare samhörighet med hunden genom lydnad, träning och ledarskap och det är därför det här avsnittet är livsviktigt.  Kerstin Malm, filosofie doktor i etologi men även hundpsykolog, ifrågasätter många av hundvärldens ”sanningar” i det här tredje avsnittet av fyra som handlar om relationen. 

⚫ Hur påverkas relationen när det finns en avsaknad av ett gemensamt talat språk? ⚫ På vilket sätt känner sig hundar marginaliserade hos människan i det liv som vi lever tillsammans? ⚫ Hur vet vi vad hunden vill och allt om hundens behov och inte bara vad vi tror är hundens vilja och behov? ⚫ På vilket sätt påverkas en hund mentalt av en auktoritä inställningen? ⚫ Enligt dig så delas begreppet inom forskning ofta in i två delar: känslomässig empati och intellektuell empati. Vad är det för skillnad mellan dessa? ⚫ Hur ser en inlärningsmetod med empatisk utgångspunkt ut?Vill du ha fler avsnitt? Ditt bidrag beskattar jag, jag räknar inte ditt bidrag som en gåva eftersom mitt arbete för att sprida kunskap och information om hund är något jag betraktar som en motprestation. Alla bidrag – stora som små – tas tacksamt emot på Swish: 

📲123 267 77 63

Om du vill stötta på ett annat sätt så uppskattar jag om du skulle kunna betygssätta och recensera VBV i din poddapp!

📷 Instagram - @HundpoddenVBV 📷 Instagram - @Gurgin ⌨️ Facebook - Hundpodden Vår Bästa Vän

Podden görs av produktionsbolaget Vår Bästa Vän AB och programledare är Gurgîn Bakircioglu. Redigering: Solîn Bakircian www.gurgin.se

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Gurgîn Bakircioglu. Innehållet i podden är skapat av Gurgîn Bakircioglu och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.