Avsnitt 237 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Tomas Hoszek, ny generalsekreterare för Elitfotboll Dam. Hoszek talar om VM-effekten efter det svenska bronset och draget kring damfotboll, om det plötsliga intresset att sända hela allsvenskan, om att försöka behålla stjärnorna i Sverige, om att utöka högsta serien som förbundskapten Peter Gerhardsson och en del andra vill och om det är bra eller inte att det heter damallsvenskan.

Hoszek ger sin syn på hotet från de utländska storklubbarna som numera satsar hårt på damer, på de svenska klubbarna som har svårt i Champions League, på att reformera systemet kring övergångar och ersättningar, på att ett nytt Champions League med gruppspel kommer inom kort, på fusket med turistspelare i Elitettan samt på Malmö FF:s ambition att gå ihop med LB07.

Tomas Hoszek talar även om vad han har för nytta av tiden som landslagsspelare i volleyboll, om att ta över Efd i en tid när många frågor är politiskt laddade, om SvFF:s val att mörka ersättningar till herrar och damer och signalen att han som 59-årig man tar över som högste tjänsteman för damklubbarna på elitnivå.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Olof Lundh och Fotbollskanalen | Acast. Innehållet i podden är skapat av Olof Lundh och Fotbollskanalen | Acast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.