Avsnitt 222 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Marcus Christenson. Svensken är fotbollschef på Guardian och leder den engelska tidningens arbete med att bevaka fotboll och talar om hur svårt det är att bevaka Premier League-klubbar, om hur klubbar blockar en från intervjuer om man inte följer direktiv, om hur de försöker styra allt, om varför det är så få spelarintervjuer och om hur man gör för att inte dras in i spekulationer kring ”silly season”.

Dessutom berättar Christenson om Guardians satsning för att ge upprättelse till offren för Hillsborough, om när tidningen avslöjade övergrepp på barn från tränare och dess följder, om vikten att lägga tid och resurser på journalistik, om att det inte finns något krav på att göra x antal artiklar som ger mycket klick, om den engelska journalistkulturen där man samsas om citat och om skillnaden mot medier i Sverige.

Christenson talar även om vägen fram som journalist, om hans förslag att Guardian ska slopa spelannonser, om att England ligger efter när det gäller bevakning av fotboll för damer, om tidningarnas framtid och om att han upplever bättre stämning på läktarna i allsvenskan än i Premier League.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Olof Lundh och Fotbollskanalen | Acast. Innehållet i podden är skapat av Olof Lundh och Fotbollskanalen | Acast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.