"Ord ord ord. Ibland är de karameller, ibland pilar. De kan öppna dörrar till trygghet och de kan stänga dig ute i kylan. Vi borde hantera dem lika ömsint och respektfullt som vi håller ett nyfött barn." Stina Wollter

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Han har lite svårt att bestämma sig för om det är människans värsta eller bästa uppfinning; orden. Och så klurar söndagens gäst Habib Sven El-Rachidi på om våra tankar egentligen ens är våra. Habib menar att ord kan missbrukas men också skapa band och göra gott. Han har många tankar kring orden i form av etiketter och har själv fått höra sig namnges både som det ena och det andra, vilket har tvingat honom att vara mer snäll än situationen egentligen kräver. 

För fem år sedan förlorade Habib sitt hittills enda barn, vilket blev en väckarklocka för honom. I och med det tog han sig i kragen: läste upp sina betyg och jobbar i dag som lärare.

Habib vill inspirera människor till att bry sig mindre om vad andra tycker. Och så drömmer han om att träffa människor, uppleva smaker, upptäcka nya känslor och bekanta känslor som han inte har känt på länge.

Lyssna på Stinas möte med Habib på söndag kl 23.05-00.00 i Sveriges Radio i P4.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.