Varför blir så många av med sina hälsoproblem när de går över till att bara äta kött? Varför är 70% av patienterna på en funktionsmedicinsk klinik i Göteborg vegetarianer/veganer?

I detta superspännande avsnitt, som säkert kan uppfattas provocerande av många, får ni träffa Sandra Owe. Hon är en hälsomedveten 2-barnsmor, licensierad kostrådgivare, författare och IT-konsult. Hon kämpar för att vi ska få en mer nyanserad bild av vilken kost som är bäst för hälsan och klimatet. Det är inte sällan ekonomiska krafter bakom de vanligt förekommande råden om att vi nu måste äta mindre kött. Har Livsmedelsverket, WHO, Gunhild Stordalen med flera fel?

Vi kommer in på saker som näringstäthet, näringsbrister, näringsupptag, gluten, mejerier, carnivore, vegetarisk kost, en klinik som bara serverar sina patienter kost från djurriket, skolmat och mycket mera.

Mycket nöje!

Sandras hemsida

http://wp.familygood.se

Sandras Instagramkonto

https://www.instagram.com/familygood.se/

Sandras bok

https://www.adlibris.com/se/bok/den-friska-maten-for-hela-familjen---kostronauterna-visar-vagen-9789188799203

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Benny Ottosson. Innehållet i podden är skapat av Benny Ottosson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.