Dyr, tidskrävande och ofta en riktig relationsdödare. Att triathlon på rekordtid har utvecklats från marginalidrott till olympisk och internationell toppidrott är egentligen en gåta. Att en Ironman har knuffat ner En svensk klassiker från förstaplatsen över kraftprov som svenska motionärer drömmer våta drömmar om är om möjligt ännu mer överraskande. Så, vad är det som lockar allt fler att underkasta sig timmar av tuff träning för att få uppleva den där utomkroppsliga upplevelsen som en målgång i en Ironmantävling innebär? Det tar jag reda på i det här avsnittet med hjälp av Joanna Swica och Rebecca Hammel, två väldigt hängivna triathleter som dagligen inspirerar tusentals människor i sina digitala kanaler.

I slutet av programmet ringer jag upp John Kingstedt, som tidigare i år satte nytt världsrekord på 10 km med sportbarnvagn tillsammans med dottern Nancy. Förutom rekordloppet får du också en mängd värdefulla tips när det gäller löpning med sportbarnvagn.

Avsnittet presenteras i samarbete med Thule.

Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram

Vill du lyssna reklamfritt? Då är du välkommen till Maratonpodden+. Det kostar 23 kronor i månaden plus moms (29 SEK ink moms) och du kan självklart avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer här: https://plus.acast.com/s/maratonpodden.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Petra Månström. Innehållet i podden är skapat av Petra Månström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.