Den vuxna anorexin är en annan än barndomens. Som barnanorektiker var hon helt ociviliserad. Som vuxen finns skammen över att inte ha kontrollen. Tio år senare fortsätter Anna Nygren sin berättelse.

Anna Nygren berättade om vägen in i anorexin i sin berättelse "Osynlig" som publicerades i serien Svenska berättelser 2010. Anna har nu blivit 29 år men sjukdomen hon burit på sen hon var 13 lever fortfarande kvar i henne. Anna Nygren är en produktiv konstnär, författare, filmare och dramatiker men ätstörningen följer henne ändå som en skugga. Hur kan man känna sig värdelös men ändå oövervinnerlig på samma gång?  Stark och svag? Det här är hennes egen fortsättning på berättelse "Osynlig" - denna gång om ett vuxet liv i skuggan av ätstörningen.

Serien Svenska berättelser är producerad av Ola Hemström. Vill du skicka en hälsning till Anna kan du göra det via mail till: [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.