Jag är otroligt rädd för att bli dement. På mammas sida har de varit det hela bunten. Jag vill inte veta, det är bara att leva fullt ut så länge man kan! säger Karin Mamma Andersson.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

– Sista åren mamma levde så hade jag väldigt mycket ångest för henne och väldigt mycket dåligt samvete, hon levde i mitt bakhuvud varje dag. Och plötsligt så dog hon. Då kändes det som att det skulle bli lättare men jag hade samma obehagskänsla fast hon var död, olusten försvann inte utan allt han ikapp mig, hur hennes liv hade varit, berättar Karin Mamma Andersson för Katarina Hahr.

– Jag har nog alltid känt en viss skuld till mina föräldrar, dels för att det har gått bra för mig men också för att jag inte har lyssnat på dem och alltid gjort som jag själv velat.

Karin Mamma Andersson berättar också för Katarina Hahr om hur det var när barnen var små.

– Varje kväll när jag lade killarna, då kunde jag få en sån jäkla existentiell ångest. Precis när jag hade lagt dem kunde jag känna att livet rann mig ur händerna och det hade nog att göra med att jag var en ung mamma.

Programmet är gjort 2019.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.