I avsnitt 54 så ägnar sig Patrik, Alice och Elias åt novellen. Vad utmärker novell-genren? Vad är ofta bra och ibland också dåligt med noveller? Vilka historier och teman passar ovanligt bra för den kortare prosaformen etc. Var och en av Solen-medlemmarna har också valt varsin favoritnovell (en av Raymond Carver, en av Mirjam Tuominen och en av Isaac Babel)som läses och diskuteras. Tre väldigt olika noveller som också har många likheter. Vi gräver ner oss i dessa noveller och de tre olika novellförfattarna. Plus massor av tips på andra fantastiska novellister!

Solen är en podcast om litteratur och bibliotek med bibliotekarierna Alice Thorburn, Elias Hillström och Patrik Schylström från Stadsbiblioteket i Stockholm. Som vanligt hittar du alla boktips samlade i en lista på www.biblioteket.se/boktips/bibliotekspodden-solen

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Stockholms stadsbibliotek. Innehållet i podden är skapat av Stockholms stadsbibliotek och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.