Solen gör ett återbesök på Nobelmuseet i Gamla stan, den här gången för att tillsammans med museets litteraturansvarige Ebba Holmberg, samtala om årets Nobelprisvinnare i litteratur Kazuo Ishiguro.

Vi pratar om Ishiguros hela författarskap men riktar in oss på Never Let Me Go, Begravd jätte och framförallt Återstoden av dagen. Vad handlar boken egentligen om? Vem är bokens huvudperson, den stretsamma butlern, Mr Stevens? Och hur berättar Ishiguro, hur skriver han och vad är det han egentligen vill säga oss? Avsnittet är inspelat live inför publik.

Solen är en podcast om litteratur och bibliotek med bibliotekarierna Alice Thorburn, Elias Hillström och Patrik Schylström från Stadsbiblioteket i Stockholm. Som vanligt hittar du alla boktips samlade i en lista på www.biblioteket.se/boktips/bibliotekspodden-solen

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Stockholms stadsbibliotek. Innehållet i podden är skapat av Stockholms stadsbibliotek och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.