Från polishögskolan och in i vardagen som nyutbildad polis. I podden hör du en erfaren polis, regionpolischef Ulf Johansson, och en nyutbildad polis Sara Nilsson, som har arbetat i fyra månader som polis på Gotland. De berättar bland annat om studietiden, de första stora händelserna de fick åka på och varför man ska bli polis.

- Vi behöver mångfald inom polisen. Antagningskraven är en grundnivå, men vi behöver alla olika typer av människor. Ska en polisorganisation lyckas med sitt jobb, då måste vi spegla samhället. Så därför är alla välkomna att söka. Jag tycker verkligen man ska göra det om man tror det skulle vara en rolig uppgift och att man skulle bli en bra medarbetare hos oss, då ska man definitivt söka, säger regionpolischef Ulf Johansson.

- Det är världens roligaste jobb, man får hjälpa människor och ingen dag är den andra lik, säger polisen Sara Nilsson, som sökte till polisutbildningen två gånger och däremellan jobbade som flygvärdinna.

Samtalet leds av Varg Gyllander, chef för polisens mediecenter i region Stockholm.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Polismyndigheten region Stockholm. Innehållet i podden är skapat av Polismyndigheten region Stockholm och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.