Årets första avsnitt landar lite sent men med full kraft. I avsnitt 261 har vi sett vattendelaren WHERE THE CRAWDADS SING (Där kräftorna sjunger). Boken är ett världsfenomen och filmversionen delar filmpodcasten i två ringhörnor. "Spretig och håller ej ihop" möter "fantastisk, gripande och ont i magen". Det blir en tu-delad recension och båda kämpar för sin sak.Alex Schulmans bok BRÄNN ALLA MINA BREV har blivit brev och Bill Skarsgård, Asta August och Gustav Lindh förkroppsligar Karin Stolpe, Sven Stolpe och Olof Lagercrantz och deras triangeldrama. Frågan är om denna komplexa roman sett från tre olika perspektiv fungerar i film-formatet?Och så har vi varit på bio och sett CRAZY PICTURES nya film UFO SWEDEN. Med inspiration av Stranger Things, Arkiv X, Interstellar och vi kastas tillbaka till slutet av 80-talet så kan väl detta inte gå fel? Vi förklarar hur vi tänker.Dessutom har Thomas sett Christian Bale som 1800-tals detektiv i dramathriller PALE BLUE EYES och tankarna tar honom till Sleepy Hollow. Filmen är aktuell på Netflix.

Vi hinner dessutom återbesöka 50-tals paranoid-thrillern DON'T WORRY DARLING som nu är dvd/Blu-ray och streaming aktuell.Detta och mycket mer hör ni i avsnitt 261. Häng med, det blir kul! Vi lovar! Välkomna.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Thomas Hellberg och Tomas Törnros. Innehållet i podden är skapat av Thomas Hellberg och Tomas Törnros och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.