Från Almedalen 5 juli 2022

Antalet frilansare ökar, inte minst på kultur- och medieområdet, men det är många gånger svårt för dessa att få tillgång till a-kassa när de inte har jobb. Detta blev särskilt tydligt under pandemin Hur bör a-kassan reformeras för att bättre fånga en växande grupp frilansare på arbetsmarknaden?

Regeringen arbetar just nu med en stor a-kassereform som syftar till en modernisering av arbetslöshetsförsäkringen och till att fler på arbetsmarknaden ska ha rätt till a-kassa. I detta samtal diskuterar politiker och företrädare för kulturskapare och journalister, hur a-kassan bör reformeras för att bättre fånga en växande grupp frilansar på arbetsmarknaden. Artisten och låtskrivaren Annika Fehling spelar sin nya låt "Lite längre bort". Hon ackompanjeras av pianisten Robert Wahlström.

Medverkande: Anna Johansson, ordförande arbetsmarknadsutskottet Socialdemokraterna Alireza Akhondi, ledamot arbetsmarknadsutskottet Centerpartiet Ulrika Hyllert, ordförande Journalistförbundet Simon Norrthon, ordförande Fackförbundet Scen & Film Karin Inde, ordförande KLYS Mats Essemyr, expert i a-kasseutredningen, fd utredare TCO Petteri Flanagan Karttunen, moderator, Journalistförbundet

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Journalistförbundet. Innehållet i podden är skapat av Journalistförbundet och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.